7 تکنیک جادویی در اکریلیک پورینگ

سلام به شما علاقه مندان به هنر جذاب و دوست داشتنی نقاشی به سبک آبستره اکریلیک. از آن جایی که روز به روز به طرفداران سبک آبستره افزوده می شود و تکنیک های متنوعی که حاصل خلاقیت هنرمند بوده پدید می آید و درشبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود ، قصد داریم در این مقاله به معرفی 7 تا از رایج ترین تکنیک های اکریلیک پورینگ بپردازیم.

پیش نیاز :

ابتدا اشاره ای می کنیم به معنای چند واژه ی اساسی تا درک بهتری از این مقاله داشته باشیم.

آبستره : آبستره یا انتزاعی یک سبک در هنر با معنا و مفهوم خاص خود است که به روش های مختلف می شود آنرا اجرا کرد. برای خلق آثاری به سبک آبستره از هر متریالی مثل رنگ اکریلیک،رنگ روغن،مدادرنگی،گواش و بسیاری موارد دیگر می توان استفاده کرد چون ابزار مهم نیست ، معنا و مفهوم اث است که مهم است.

فلویدآرت : هنر مایع (سیال) هنری است که در آن از رنگ های رقیق که حالتی سیال و روان دارند برای خلق اثر هنری استفاده می شود. این رنگ ها می توانند اکریلیک ، رزین اپوکسی و … باشند.

اکریلیک پورینگ : از زیرشاخه های فلویدآرت است که با رنگ اکریلیک و ترکیب آن با رقیق کننده (مدیوم پورینگ) اجرا می شود و عموما این آثار از لحاظ سبک (معنا و مفهوم) جزو آثار آبستره قرار می گیرند.

حال با آگاهی از 3 تعریفی که ارائه شد ، به معرفی 7 تا از متداول ترین تکنیک های اکریلیک پورینگ می پردازیم.

دسته بندی و نام گذاری تکنیک ها بر چه اساس می باشد؟

در ابتدا لازم است بدانیم این نام گذاری ها بر چه اساسی می باشد. غالبا این نام گذاری بر اساس روش ریختن رنگ به روی سطح کار ، نوع فرم و طرح نهایی و گاهی لوازمی است که در اجرای تکنیک مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که خاستگاه این هنر ایران نیست طبیعتا اسامی آن نیز به زبان فارسی نمی باشد و صرفا مقابل نام لاتین هر یک ، ترجمه آن یا نام متداول آن تکنیک در زبان فارسی آورده شده.

puddle pour ( گودالی ریختن )

یکی از ساده ترین تکنیک های اکریلیک پورینگ ، ریختن گودالی می باشد . با استفاده از این تکنیک و انتخاب رنگ بندی مناسب ، می توان کنتراست رنگ ها را به خوبی نمایش داد. برای اجرای تکنیک puddle pour ، یکی از رنگ ها را پس از رقیق کردن روی کل سطح کار پخش می کنیم و سپس رنگ های دیگر را بدون واسطه ( بدون اینکه هیچ رنگی داخل لیوان ریخته بشه ) روی رنگ زمینه می ریزیم . رنگ ها بصورت دایره های تودرتو ریخته شده و سپس با حرکت دادن بیس کار به آن حالت می دهیم.

آبستره,ابستره اکریلیک,آموزش آبستره
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “گودالی”

dirty pour ( ریختن کثیف )

به عنوان یکی از رایج ترین تکنیک های فلویدآرت شناخته می شود که هم در اکریلیک پورینگ و هم در رزین آرت کاربرد دارد. dirty pour یا همان “ریختن کثیف” می تواند بدون قاعده و فرم خاصی اجرا شود و جهت حرکت دست محدودیت نداشته باشد. همچنین می توان با دقت و کنترل رنگ ها را هدایت کرده و خطوطی موازی و لایه لایه ایجاد کنیم. به طور کلی طرح های ایجاد شده بستگی به ذوق و سلیقه هنرمند دارد. برای اجرای این تکنیک نقاشی، رنگ ها پس از رقیق شدن داخل یک لیوان مشترک ریخته شده و به واسطه ی لیوان ، روی سطح کار ریخته می شوند.

فلویدآرت,نقاشی آبستره
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “ریختنِ کثیف”

flip cup ( فنجان وارونه )

flip cup یکی دیگر از سبک های رایج است. در این تکنیک پیش بینی کردن نتیجه ی کار بسیار دشوار است و شاهد خلق طرح هایی منحصر به فرد و تکرار نشدنی هستیم . معمولا برای طرح های سلولی استفاده می شود . در این تکنیک همانند dirty pour رنگ های رقیق شده یکی پس از دیگری به داخل یک لیوان مشترک ریخته شده و لیوان را روی سطح کار به صورت وارونه قرار می دهیم . پس از چند ثانیه مکث آن را بلند کرده و شاهد پخش شدن رنگ خواهیم بود. برای خلق سلول های جادویی پیشنهاد می کنیم مقاله آموزشی که در این مورد برایتان قرار دادیم را از دست ندهید.

آموزش آبستره سلولی با رنگ اکریلیک

آبستره,آبستره سلولی,ابستره سلولی
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “فنجان وارونه”

tree ring ( تنه درخت )

اجرای این تکنیک منجر به ایجاد طرح هایی لایه لایه و مشابه با تنه ی برش خورده ی درخت می شود. برای اجرای آن ابتدا لازم است رنگ ها را به ترتیب دلخواه از کناره ی لیوان به داخل آن ریخته و سپس از لیوان با حرکات چرخشی دست و با دقت روی سطح کار منتقل کنیم. فرم حرکت دست و دقت در اجرای این تکنیک ، تاثیر فراوانی در زیبایی طرح نهایی دارد.

ابستره,آبستره تنه درخت,آموزش ابستره
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “تنه درخت”

dip technique ( فروبردن )

کلمه ی dip به معنای فرو بردن است و به این دلیل برای نام گذاری این تکنیک استفاده شده که برای اجرای آن لازم است سطح کار را در رنگ فرو ببریم. ابتدا یک سطح صاف را برای ریختن رنگ ها درنظر می گیریم . در مرحله بعد رنگ ها را با سلیقه ی خودمان در کنار هم می ریزیم به طوری که ناحیه ی مورد نظر ( محدوده ای به اندازه ی سطح کار ) را کاملا بپوشاند سپس سطح کار را روی رنگ ها قرار می دهیم و در آخر آن را به آهستگی از یک سمت بلند می کنیم.

ابستره اکرولیک,آبستره اکرولیک,آموزش ابستره
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “فروبردن”

swipe technique ( کشیدن )

این تکنیک به تنهایی و یا در ترکیب با سایر تکنیک ها مورد استفاده قرار می گیرد. غالبا از روش swipe برای دستیابی به سلول های زیبا و یا ایجاد طرحی متفاوت با اطرافش از نظر فرم و رنگ استفاده می شود . برای اجرای این تکنیک، رنگ ها به روش puddle pour یا flip cup روی سطح کار ریخته شده و سپس به وسیله ی یک ابزار خارجی از جمله کاغذ،مقوا،نایلون و… به روی دیگر رنگ ها کشیده می شود. درصورتی که قصد اجرای طرحی سلولی دارید استفاده از روغن سیلیکون داخل رنگ ها را فراموش نکنید. به این نکته توجه کنید که هرچه رنگی که روی دیگر رنگ ها کشیده می شود ضخامت کمتری داشته باشد، تعداد سلول ها افزایش می یابد.

ابستره,آبستره آکرولیک,آموزش نقاشی ابستره
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “کشیدن”

air swipe ( پخش کردن رنگ با هوا )

بسیار مشابه با تکنیک swipe است . در تکنیک air swipe برخلاف swipe که رنگ با استفاده از یک ابزار روی دیگر رنگ ها کشیده می شد،در اینجا با کمک فشار هوا به پخش کردن رنگ می پردازیم. برای این کار می توان از سشوار یا حتی فوت کردن با دهان استفاده کرد.

نقاشی ابستره,آبستره,آموزش آبستره
نمونه هایی از نقاشی آبستره اکریلیک با استفاده از تکنیک “پخش کردن رنگ با هوا”