آموزش بافت مرجانی با رزین اپوکسی

در این ویدیو آموزشی به صورت کامل اجرای بافت مرجانی با استفاده از رزین اپوکسی و رنگ های سازگار با آن را یاد می گیریم.

پیشنهاد میکنم ادامه این آموزش‌ها را از دست ندهید. ما با آموزش‌های رایگان سایت نقاشی مدرن قصد داریم تکنیک‌هایی را به علاقمندان هنر رزین و آبستره آموزش دهیم تا بتوانند کسب و کار خودشان را راه‌اندازی کنند و از این طریق کسب درآمد داشته باشند.

اهمیت یادگیری بافت های رزینی وقتی مشخص می شود که بدانیم از این بافت ها می توان برای ساخت محصولات بسیار متنوعی از جمله ساعت، سینی، زیرلیوانی ،انواع ظروف و … استفاده کرد. تقریبا مانند تکنیک های آبستره اکریلیک که کاربردی مشابه دارند.

خیلی از دوستان نگران این مورد هستند که هیچ آشنایی قبلی با رزین اپوکسی ندارند و نکات کار با آن را نمی دانند و ممکن است پول و زمان خود را در این راه بگذارند و نتیجه نگیرند ؛ اما هیچ جای نگرانی نیست چون تیم نقاشی مدرن همراه شماست تا با مقالات آموزشی و ویدیوهای رایگان در این مسیر پشتیبان شما باشیم.

توضیحات ویدیوی آموزشی :

برای اجرای این بافت به قالب سیلیکونی نیاز داریم که در این آموزش از قالبی با قطر بیست سانتی‌متر استفاده کردم. اگر محاسبه‌ی رزین و هاردنر رو بلد باشید می توانید با استفاده از فرمول محاسبه کنید که برای این کار چقدر رزین و هاردنر لازم است.

برای قالبی با قطر 20 سانت و ضخامت 8 میل لازمه که از 270 گرم ترکیب رزین و هاردنر استفاده کنیم. چون نسبت اختلاط رزینم پنجاه درصد هست یعنی دو به یک ، برای همین صد و هشتاد گرم رزین و نود گرم هاردنر رو باهم ترکیب می کنم. موقع هم زدن این 2 ماده نکات ضروری مربوط به اختلاط رو رعایت کنید.

اگر روش محاسبه رزین و هاردنر رو بلد نیستید پیشنهاد می‌کنم به مقاله‌ ی مربوط بهش مراجعه کنید.

همونطور که در ویدیو دیدین لیوان اول رو تقسیم کردم بین سه تا لیوان پلاستیکی دیگه و البته گذاشتم مقدار زیادی از ترکیبم داخل خود لیوان کاغذی باقی بمونه. فقط یک میزان کمی لازمه رنگی درست کنیم که باید به ترتیب رنگ پودری صدفی و رنگ خمیری باشه.

از بین 3تا لیوانی که قراره رنگ بهشون اضافه کنم توی 2تاش رنگ پودری صدفی (سرخابی و نارنجی) و توی یکیش رنگ خمیری (سفید) ریختم. البته می تونید از رنگ پودری ساده هم استفاده کنید ولی چون صدفی از نظر من قشنگتره و شاین داره ، این نوع رو انتخاب کردم.

رنگها رو باید خیلی خوب هم بزنیم تا کاملا داخل رزین حل بشن در غیر این صورت ممکنه که نتیجه کارمون خراب کنه.

بافت رزینی مرجانی
بافت مرجانی قبل از خشک شدن رزین

بعد از اینکه رنگها به خوبی حل شدن از رنگ پودریمون استفاده می‌کنیم و ابتدا اون رو دور تا دور قالب سیلیکونی می ریزیم. ترتیب ریختنش خیلی مهمه که اول لیوان حاوی رنگ پودری رو بریزیم. حالا اینکه نارنجی اول باشه یا صورتی کاملا سلیقه‌ای هست.

این دو رنگ رو کنار هم می ریزیم و بعدش رنک سفید رو به صورت دایره وار و سریع درون دو رنگ قبلی می‌ریزیم.. دقت کنید که رنگ خمیری رو دقیقا طبق ویدیو یعنی با حرکت دایره‌ای دست به میزان خیلی کم و لایه‌های نازک روی رنگ پودری صدفیمون می‌ریزیم و این کار رو انقدر تکرار می‌کنیم تا رنگ خمیر داخل لیوان تموم بشه.

در نهایت آخرین مرحله ریختن رزین شفافی است که ما داخل لیوانمون نگه داشتیم و هیچ رنگی بهش اضافه نکردیم. دقیقا در مرکز قالب خالی می کنیم و می بینیم که داره رنگ هارو هل میده به سمت دیواره ها و کم کم از اینجاست که بافت شروع می‌کنه به شکل گرفتن.

برای اینکه وسط کار خالی و ساده نباشه و یه مقدار قشنگ‌تر بشه کمی اکلیل می‌ریزم. شما می‌تونید از سنگ، کریستال و ورق طلا، ورق نقره و خیلی چیزای دیگه استفاده کنید.

توی اجرای این تکنیک برای اینکه بافت به خوبی شکل بگیره خیلی مهمه که با استفاده از فندک اتمی یا تورچ به صورت دایره شکل به دوره‌های کارمون حرارت بدیم. دستم رو می‌چرخونم و این کار رو حدود پنج دقیقه تکرار می کنم تا زمانی که بافت شکل بگیره و به این صورت که داخل عکس زیر می‌بینید در بیاد.

توی این مرحله بافت ما کاملا شکل گرفته و فقط کافیه که اجازه بدیم حداقل بیست و چهار ساعت بمونه تا کاملا خشک بشه تا بتونیم از داخل قالب سیلیکونی درش بیاریم.

پس از بیست و چهار ساعت که اثر خشک شد می بینیم دو طرف کار بافت خیلی جذابی به خودش گرفته و هر کدومش رو که دوست داشتیم و به نظرمون قشنگ‌تر بود به عنوان روی کار انتخاب می کنیم. خیلی آهسته کار از داخل قالب در میاریم اگه دقت کنید یک مقدار هنوز کار نرمه چون نوع رزینم رقیق بود و هنوز به پخت نهایی خودش نرسیده. لازمه که اجازه بدیم تایم بیشتری بمونه تا سخت تر شه.

حواستون باشه توی این مرحله یه موقع خط و خش روی کار نیوفته و همچنین چیز داغی هم روش نزاریم و در معرض رطوبت هم قرار نگیره.

می‌بینیم که خیلی جلوه‌ی جذابی داره. بافت رزینی به خوبی شکل گرفته و به این ترتیب ما تونستیم بافت مرجانی رو به همین سادگی که تماشا کردید در این مدت کوتاه اجرا کنیم.

آموزش بافت مرجانی
تصویر بافت زیبای مرجانی از زاویه نزدیک

جمع بندی نهایی

لوازم مصرفی :

رزین اپوکسی و هاردنر (رقیق)

رنگ های پودری صدفی و خمیری

قالب سیلیکونی

ترازو و فندک اتمی

لیوان و همزن

ترتیب اجرای تکنیک :

تقسیم 270 گرم ترکیب رزین و هاردنر بین 4 لیوان

یک لیوان برای اضافه کردن رنگ خمیری

لیوان دوم برای رنگ پودری صدفی نارنجی

لیوان سوم برای رنگ پودری صدفی سرخابی

مقداری هم بصورت شفاف نگه می داریم

پس از اینکه رنگها بطور کامل در رزین حل شدند به ترتیب زیر داخل قالب ریخته می شوند.

ابتدا رنگهای پودری از کناره ها، سپس رنگ خمیری روی آنها، درنهایت رزین شفاف در وسط قالب.

به مدت 5دقیقه از اطراف قالب به سمت وسط حرارت می گیریم و در نهایت 24 ساعت صبر می کنیم تا اثر ما کاملا خشک شود که از قالب درش بیاریم.

با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان